Zomerschool

‘ Een onvergetelijke zomer in Transvaal’

Wil je volgend schooljaar succesvol starten? Meld je aan voor de zomerschool!

Ochtend programma taal:

We gaan met de kinderen op hun eigen niveau aan de slag aan de hand van het programma van de Taalfabriek. Dit is een lesprogramma waarbij we de leerlingen helpen met schooltaal en werken aan hun mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid en algemene kennis.

De Taalfabriek is gebaseerd op het succesvolle Word Generation (ontwikkeld door Harvard University) Verwerving van schooltaal, die zo belangrijk is voor schoolsucces staat hierin centraal.

Middag programma:

De kinderen gaan aan de slag met hun talenten. We bieden verschillende activiteiten aan op het gebied van sport en bewegen, cultuur, natuur en creativiteit. Zo laten we ze op ontdekkingsreis gaan in hun eigen leefwereld en verbreden we hun horizon. Ouders zullen worden uitgenodigd voor een beeldende tentoonstelling en kunnen de resultaten van wat de kinderen gemaakt hebben dan bezichtigen.

Zomerschool 2021

Ga je na de zomervakantie naar groep 4, 5, 6, 7 of  8  en wil je volgend jaar succesvol starten? meld je dan aan voor de zomerschool.

De zomerschool bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend gaan we op niveau van de kinderen aan de slag met taal aan de hand van het programma van de Taalfabriek en de boeken van Vos & Haas. Dit is een lesprogramma waarbij we de leerlingen helpen met schooltaal en werken aan hun mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid en algemene kennis.

Dit jaar is ‘water’ het thema van de zomerschool. Nederland en water zijn twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De mens zelf bestaat uit gemiddeld 60 % water. Water drinken is belangrijk voor ons lichaam. Zonder water kunnen we niet leven. In de middag bieden we verschillende activiteiten aan op het gebied van cultuur, natuur, creativiteit, bewegen waarbij het thema water steeds terug zal komen.

Wanneer?

1e  zomerschool: week 1 en 2 (woensdag 21 juli t/m vrijdag 30 juli) 9.30 uur – 15.30 uur

2e zomerschool: week 3 (maandag 2 augustus – vrijdag 6 augustus) 9.30 uur – 15.30 uur

Voor wie?

leerlingen groep 3 t/m 7

Locatie:

Buurthuis Mandelaplein

Nieuw dit jaar!

Zomerschool voor kleuters (groep 1 en 2)

Het programma is gericht op het vergroten van hun woordenschat door veel met ze te lezen, te praten en samen leerzame en leuke activiteiten te gaan doen.

 Voor wie:

Leerlingen die nu in groep 1 en 2 zitten (4-6 jaar)

 Wanneer:

week 1: woensdag 21 juli t/m vrijdag 23 juli

week 2: maandag 26 juli t/m vrijdag 30 juli

 Tijdstip:

Iedere dag van 10.00 – 14.00 uur

Lunch zelf meegeven aan de kinderen

 Locatie:

Buurthuis Mandelaplein

 

Hoe kunt u uw kind aanmelden?

Aanmelden voor een van onze zomerscholen kan door het invullen van dit formulier:

Let op! deze aanmelding is nog geen bevestiging. Als uw kind is ingeschreven ontvangt u van ons een bevestigingsmail.

 

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over onze zomerscholen kunt u terecht bij de Nina Tromp (coordinator zomerschool) n.tromp@mandelaplein.nl of Rosalie van Rijn (ondersteuning zomerschool) zomerschool@mandelaplein.nl

Er zijn geen plekken meer beschikbaar voor de zomerschool Transvaal.